Ani extrémne vysoké teploty nás neodradili od realizácie letnej školy „Participatory research of status improvement of wetland“ s celkovou účasťou viac ako 30 osôb. Študenti z 13 krajín reprezentujúci 5 univerzít sa stretli na Ústave krajinného inžinierstva FZKI SPU v Nitre, aby si vypočuli prednášky/diskusie a zúčastnili sa exkurzií v Novej Dedinke a pri Klátovskom ramene. Sme radi, že aj takto sme mohli prezentovať náš projekt revitalizácie Klátovského ramena.

Posledný deň bol venovaný problematike participatívnych procesov na príklade záplavových území a zapojeniu stakeholderov do týchto procesov. Praktická časť programu a exkurzie boli realizované s podporou pracovníkov Slovenského vodohospodárskeho podniku a Global Water Partnership Central and Eastern Europe. Organizácia letnej školy bola finančne podporená zo schém CASEE a CEEPUS.

Projekt: ACCP04P05 „Zlepšenie stavu mokrade NPR Klátovské rameno na území SKUEV0075“

Podporené Nórskom prostredníctvom Nórskych grantov.

Všetky projekty sú vo výške 15 % spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Ak sa chcete dozvedieť viac o programoch a projektoch financovaných z Nórskych grantov na Slovensku, navštívte stránku www.norwaygrants.sk.